Móri kórusok


Városunkban magyar és német nemzetiségi kórusok egyaránt működnek. Fellépéseikkel színesítik a kulturális rendezvényeket. 

LIEDERKREIS NÉMET NEMZETISÉGI KAMARAKÓRUS

A Liederkreis Német Nemzetiségi Kamarakórus 2008-ban alakult meg Móron. Céljuk a magyarországi és a helyi német nemzetiség dalait összegyűjteni, előadni, ezzel is segíteni a német népdalkincs megőrzését és továbbadását.
A német nemzetiségi dalok mellett, magyar népdalokat, egyházi énekeket is énekelnek, s közreműködnek német nyelvű szentmiséken.

A kórusvezető: Herbák Valéria, a csoport létszám 15 fő. Rendszeresen fellépnek a móri nagyrendezvényeken, többek között a Móri Bornapokon, a Mórikum Kultúr-Fröccs-Fesztiválon, a Szent György-heti Vigasságokon és a Márton-heti Lúdnapon.


MAGNIFICAT KÓRUS

A Móri Magnificat Kórus jelenlegi felállásban 25 éve tevékenykedik. Kórus vezetőjük Steiner Lajosné.

Rendszeresen szolgálnak az egyházi ünnepeken, jelen vannak a városi rendezvényeken, koncerteken, nemzetiségi megmozdulásokon is. Járnak külföldi fellépésekre is, szép sikereket arattak több nemzetközi fesztiválon is.

Repertoárjuk igen széles, a reneszánsztól a kortárs zeneművekig terjed. Bár elsősorban egyházi műveket énekelnek, szeretik a népdalokat, népdalfeldolgozásokat, madrigálokat, modern műveket is.


MÓRI VEGYESKAR

A kórus 1973-ban alakult női karként, de később vegyeskarrá alakult. Rendszeresen szerveznek kórus találkozókat, illetve a móri rendezvényeken is fellépnek más kórusokkal, tánccsoportokkal együttműködve.
Szívesen énekelnek különböző kórusműveket, de népdalok és népdalfeldolgozások is elhangzanak fellépéseiken.

Vezetőjük Nagy Lajosné.


EZERJÓ NÉMET DALKÖR

A dalkör az Ezerjó Nyugdíjas Egyesület keretein belül működik több évtizede, létszámuk 20-25 fő. Fontosnak tartják a német népdalkincs megőrzését, tanulását, bemutatását. Az ország számos területén mutatták már be műsorukat, így többek között Esztergomban, Pécsett, Decsen, Városlődön,Székesfehérvárott a Vörösmarty Színházban, Etyeken a Korda Látogatóközpontban. Rendszeres fellépői a városi és megyei rendezvényeknek, a dalosokat Gróf Gáborné kíséri harmonikán, vezetőjük Greskó Gáborné.